Články

Co vidět, když jedete na čundr kolem Mariánek?

Bije vaše srdce pro toulky přírodou? Milujete přespání pod širákem nebo v malém stanu, který hodíte na záda jako nic? Už jste prozkoumali západočeský region, konkrétně Mariánské Lázně a okolí? Že ne? Nejvyšší čas to napravit. Kam se vydat a co nesmíte minout?

Celý článek Co vidět, když jedete na čundr kolem Mariánek?.

Vydejte se do světa s karavanem. Prožijete nezapomenutelnou dovolenou

Láká vás vyzkoušet na letošní dovolené něco nového? Máte rádi aktivní dovolenou, na níž jste pány svého času, aktivit i toho, kde se budete nacházet ať už přes den, nebo v noci? Možná máte početnou rodinu a chcete, aby vás letní dovolená finančně nezruinovala… Ať je to jakkoli, vězte, že s karavanem si určitě užijete překrásnou a jedinečnou dovolenou. Většina z těch, kdo karavan vyzkouší, se k němu opakovaně rád vrací.

Celý článek Vydejte se do světa s karavanem. Prožijete nezapomenutelnou dovolenou.

Kapverdské ostrovy aneb proč vyrazit právě sem?

Kapverdy byly u nás donedávna téměř neznámým pojmem, avšak postupný rozvoj ostrovů Sal a Boa Vista dnes Kapverdy zařadil k těm nejoblíbenějším turistickým destinacím. Jaké jsou tedy Kapverdy a proč vyrazit právě sem, vám v dnešním článku rádi objasníme.

Celý článek Kapverdské ostrovy aneb proč vyrazit právě sem?.

Malebná místa Tenerife aneb Kanárské ostrovy trochu jinak

Kanárské ostrovy má většina z nás spojena s poklidným odpočinkem u moře, drahými resorty a západními turisty, kteří na tento ostrov nedají dopustit.

Celý článek Malebná místa Tenerife aneb Kanárské ostrovy trochu jinak.

S batohem na zádech po světových metropolích

Jaro se pomalu blíží a to je ten nejlepší čas zauvažovat nad cestami po evropských metropolích, které nabízejí nekonečné množství památek, ale i moderní architektury, skvělého jídla a dalších skvostů, kvůli kterým se do nich vyplatí cestovat. Uznejte, že v letních vedrech není chození po městě nic moc. Rozpálené ulice příliš nelákají prozkoumávání každého koutu.

Celý článek S batohem na zádech po světových metropolích.

5 věcí, které musíte zařídit před odjezdem na trek

Už se vidíte ve stanu uprostřed liduprázdných hor s hvězdami nad hlavou? Přečtěte si, co byste před odjezdem neměli podcenit, ať na svou původně vysněnou dovolenou nevzpomínáte s kyselým výrazem ve tváři ještě desítky let poté.

Celý článek 5 věcí, které musíte zařídit před odjezdem na trek.

Cestujete s domácím mazlíčkem? Užijte si cestování bez starostí.

Nestihli jste v sezóně dovolenou a plánujete cestovat ještě na podzim? Výborný nápad! Mimo sezónu je všude méně návštěvníků a podzimní příroda hýřící svými barvami přímo vybízí k výletům a cestování. Pokud plánujete vzít s sebou na cesty svého zvířecího kamaráda, jistě víte, co váš pes či kočka potřebují k tomu, aby se cítili během cestování komfortně.

Celý článek Cestujete s domácím mazlíčkem? Užijte si cestování bez starostí..

Lidé cestovní pojistku stále ještě podceňují

I když je cestování stále oblíbenější aktivitou, je bohužel stále velké množství lidí, kteří si cestovní pojištění do zahraničí nesjednají. Zkrátka danou pojistku podceňují. To se ale nemusí příliš vyplatit. Zvláště, když sjednat si nejlevnější cestovní pojištění online dnes není skutečně nic složitého, ani drahého.

Celý článek Lidé cestovní pojistku stále ještě podceňují.

Cestovní pojištění umí ochránit každého

Do zahraničí dnes můžeme cestovat kdykoliv a také jakkoliv. V souvislosti s tím hledáme také odpovídající možnosti ochrany, které může nabídnout nejenom cestovní pojištění do EU, třeba do Španělska, ale může ji nabídnout také cestovní pojištění mimo EU.

Celý článek Cestovní pojištění umí ochránit každého.

Ideální dovolená v Itálii

Ačkoliv se může zdát, že je Itálie pro české turisty jako dovolenková destinace již okoukané a neatraktivní, není tomu tak. Češi neustále objevují nová místa nebo rádi volí osvědčené destinace, kam se rádi vracejí. Jaká místa stojí za návštěvu a pobyt se dočtete v následujícím článku. Snad vás inspirujeme.

Celý článek Ideální dovolená v Itálii.

Originální svatební dar

Požádali vás vaši dlouholetí přátelé o dosvědčení jejich sňatku? Pravděpodobně jste s nadšením přijali, protože být svědkem se zdaleka nepoštěstí každému z nás.

Celý článek Originální svatební dar.

Jeseníky jsou v zimě nejkrásnější

Začal vás trápit podzimní splín? Možná přišel ten pravý čas udělat si menší dovolenou a pořádně si odpočinout a odreagovat se. Kam takto před Vánoci, nebo po svátcích vyrazit, abyste si odpočinuli a zároveň si užili také zábavu podle svých představ?

Celý článek Jeseníky jsou v zimě nejkrásnější.

Nezapomeňte na krásy Česka

Léto je ideálním obdobím pro kempování. Pokud milujete nedotčenou přírodu a rádi objevujete nová místa, tak je trampování přímo pro vás. Kam vyrazit na výlet a co si vzít s sebou? Máme pro vás pár tipů.

Celý článek Nezapomeňte na krásy Česka.

Stan, spacák a karimatka – čas na nové vybavení, které změní Váš pohled na pobyt v přírodě

Češi jsou národ dobrodruhů, cestovatelů a milovníků kempování, a tak není nic zvláštního, když nasednete v období letních prázdnin do vlaku nebo autobusu a v prostorech pro zavazadla uvidíte velkém množství stanů, spacáků a karimatek, zkrátka velké batohy téměř s plnou polní.

Celý článek Stan, spacák a karimatka – čas na nové vybavení, které změní Váš pohled na pobyt v přírodě.

Zážitky, na které jen tak nezapomenete

S létem si jistě nejeden z nás spojí výjimečné zážitky. Už od školního věku jsme přece měli v létě více času na to, být s kamarády venku, objevovat dennodenně nové věci, cestovat s rodiči po České republice či k moři. Letní měsíce jednoduše vždy znamenaly, že si můžeme dovolit něco, co běžně ne.

Celý článek Zážitky, na které jen tak nezapomenete.

Pobyt v Krušných horách si může dovolit každý

Krušné hory byly v minulosti poměrně opomíjené a zkoušené kvůli těžbě, stále ale mají mnoho co nabídnout. Oproti jiným horám je tu výhoda menšího náporu turistů. Pobyt zde je krásný nejen v zimě, ale i v ostatních ročních obdobích. Už dávno neplatí, že by byly zdejší lesy poničené, právě naopak.

Celý článek Pobyt v Krušných horách si může dovolit každý.

Článek o cestovním pojištění do zahraničí

Povinností zodpovědného cestovatele je před každou cestou do zahraničí zřízení cestovního pojištění. Na Evropský průkaz zdravotního pojištění se nelze úplně spoléhat, i když v zemích EU je planý. Bohužel tento průkaz nemusí pokrýt všechna ošetření, platí pouze ve veřejných zdravotnických zařízeních a navíc ve většině zemí je potřeba platit spoluúčast.

Celý článek Článek o cestovním pojištění do zahraničí .

V rumunských horách narazíte na ovečky, a možná i na medvěda

Čtyřiadvacetiletá studentka Markéta Bartoníčková se v loni v létě vypravila na týden do Rumunska. Do hor s třicetikilovou krosnou vyrazila vůbec poprvé. Když ve čtyřčlenné výpravě sešla z hlavní trasy, ještě netušila, že bude muset část cesty pohořím Retezat šlapat řekou nebo prosit lesní dělníky odvoz. Na hory po této zkušenosti přesto nezanevřela - a co nevidět se do hor opět chystá.

Celý článek V rumunských horách narazíte na ovečky, a možná i na medvěda.

Překladatelé musí cestovat

Překladatelé musí cestovat, aby poznali jazyk a kulturu země více do hloubky, jedině tak mohou zajistit kvalitní překlady. Kvalitní překladatel by měl znát samozřejmě výborně jazyk, ze kterého překládá, ale zároveň také zemi samotnou, její zvyky, tradice a kultury.

Celý článek Překladatelé musí cestovat.

Nezapomenutelné poznávací zájezdy? Řecko 2014!

Hledáte ideální místo pro poznávací zájezd? Potom Vám můžeme vřele doporučit řeckou pevninu i přilehlé ostrovy. Žádné podobné místo s tak dlouhou historií totiž v Evropě nenaleznete.

Celý článek Nezapomenutelné poznávací zájezdy? Řecko 2014!.

Do hlubin rumunského pohoří Apuseni

Jestli si chcete užít dovolenou na horách, ale netoužíte po zdolávání mnohatisícových vrcholů ani po zástupech turistů, vydejte se do Západních Karpat. Čekají vás horské louky a volně se pasoucí koně, bačové a jejich stáda ovcí a nezapomenutelné krásy podzemního světa: hluboké chladné jeskyně, podzemní řeky, krápníky a ledovce.

Celý článek Do hlubin rumunského pohoří Apuseni.

Tipy jak cestovat se šperky

Dámy vědí, že cestování se šperky je občas pěkný kříž. Šperky se během cest mohou snadno zamotat nebo zničit. A pokud se jedná o dražší kousky, mohou se nedej bože i ztratit, respektive stát předmětem krádeže. Takže jaké tipy a vychytávky si na cesty připravit?

Celý článek Tipy jak cestovat se šperky.

10 německých míst, které stojí za to navštívit

Ač je Německo náš soused a cesta sem nevyjde draho, spousta Čechů raději vyrazí na dovolenou do vzdálenější destinace. V Německu jsou přitom stejně zajímavá místa jako v jiných destinacích.

Celý článek 10 německých míst, které stojí za to navštívit

Jánošíci s těžkou hlavou

Jánošíci s těžkou hlavou

Na knižní pulty přichází Jánošíci s těžkou hlavou, nová kniha o Slovensku. Jejím autorem je reportér Českého rozhlasu Ľubomír Smatana, který především bourá zažité mýty, které mají Češi o Slovácích, ale i Slováci sami o sobě.

Celý článek Jánošíci s těžkou hlavou


Košice – evropská exotika

Slunce se opírá do bytelné kamenné dlažby prosté stébel trávy a jeho paprsky rozehrávají duhu ve zpívající fontáně. Ta tryská v parku mezi divadlem a gotickým Dómem svaté Alžběty. Někdo tomu říká náměstí, ale je to vlastně široká hlavní ulice v přirozené centrum přeměněná. Tady je pupek města, kde si dávají rande milenci, důchodci a kde se nezapomenou zvěčnit novomanželé ani turisté. Mezi nimi se prolétá Klára s Petrem, kteří přijeli na výlet z Prahy. Petr tu před deseti lety studoval a jenom nevěřícně zírá, jak se Košice změnily.

Ukázka z knihy Košice – evropská exotika

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice