Článek o cestovním pojištění do zahraničí

Povinností zodpovědného cestovatele je před každou cestou do zahraničí zřízení cestovního pojištění. Na Evropský průkaz zdravotního pojištění se nelze úplně spoléhat, i když v zemích EU je planý. Bohužel tento průkaz nemusí pokrýt všechna ošetření, platí pouze ve veřejných zdravotnických zařízeních a navíc ve většině zemí je potřeba platit spoluúčast.

Komerční cestovní pojištění do zahraničí je absolutní povinností mimo země Evropské unie a myslet bychom na něj měli kdykoliv vyrazíme za nějakým účelem za hranice. Pomoci vám může v mnoha situacích, nejen těch, které se týkají našeho zdraví.

Snowboard

Vyhněte se potížím při úrazech na dovolené

Základní balíček pro cestovní pojištění, který si sjednáte, by měl vždy zahrnovat léčebné výlohy a úrazové pojištění. Od věci není vůbec ani pojištění zodpovědnosti za škodu, pojištění osobních věcí, asistenční služby nebo pojištění pro případ hospitalizace. Právě asistenční služby nebo možnost úhrady pacienta do České republiky jsou velmi ceněné.

Pokud se nepojistíte, může se vám vaše cesta mnohonásobně prodražit. A jestliže v zahraničí způsobíte škodu na majetku nebo zdraví, nemuseli byste se vůbec doplatit. Vždyť i u nás si většina lidí hradí pojistky pro tyto účely. Proč by to mělo být jiné v zahraničí? Situací, které se neplánovaně mohou přihodit, je nespočet. Cena za komerční cestovní pojištění není tak vysoká, aby se nějak výrazně promítla v nákladech, obzvláště pokud se chystáme někam daleko nebo na delší dobu.

Při cestování doporučujeme pečlivě promyslet, kde přesně se budete pohybovat a jaké aktivity hodláte provozovat. Některé země jsou tak rizikové, že vás nikdo na cestu do nich nepojistí. Může se jednat třeba o země, kde zuří válečný konflikt. Doporučujeme se podívat na stránky Ministerstva zahraničních věcí a o zemi si zjistit všechny potřebné informace.

Široké jsou možnosti připojištění. Týkat se může pracovní cesty, veterinární péče pro domácí mazlíčky, storna zájezdu nebo různých nebezpečných a profesionálních sportů. U většiny pojišťoven si můžete cestovní pojištění sjednat nejen na pobočkách, ale také online. Pro srovnání nabídek a cen cestovního pojištění využijte srovnávače pojištění, mezi oblíbené patří portál TopSrovnani.cz, který vám umožní vyřízení pojistky rychle a za dobrou cenu.

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice