Cestujete s domácím mazlíčkem? Užijte si cestování bez starostí.

Nestihli jste v sezóně dovolenou a plánujete cestovat ještě na podzim? Výborný nápad! Mimo sezónu je všude méně návštěvníků a podzimní příroda hýřící svými barvami přímo vybízí k výletům a cestování. Pokud plánujete vzít s sebou na cesty svého zvířecího kamaráda, jistě víte, co váš pes či kočka potřebují k tomu, aby se cítili během cestování komfortně.

Domácí mazlíček

1. Dovolená s Cyrilem

Se svým psem Cyrilem většinou cestujeme po Čechách, ale jedno léto jsem se rozhodla vyjet dál. Našim cílem bylo jedno malé přímořské letovisko v Chorvatsku. Cyril se na výlet moc těšil. Navíc - cesta autem mu nevadí – rád sleduje ubíhající okolní krajinu a dění kolem. Dodržuji bezpečnost při jízdě, takže vím, že pes musí být vždycky upoutaný v bezpečnostním postroji, který by chránil jeho i mě v případě nárazu. Upínací pásky má vždy nastavené správně, takže taky žádný problém. Cestou většinou stavíme každé dvě až tři hodiny, aby se mohl proběhnout a napít. Zkrátka – myslela jsem na všechno. Tedy, skoro na všechno.

Cesta ubíhala podle plánu a bez zádrhelů. Když jsme přejeli hranice s Chorvatskem, začalo být v autě nesnesitelné vedro (bohužel mám starší typ auta, který je bez klimatizace). Protože bylo parno, rozhodla jsem se otevřít okénko, což Cyril zjevně uvítal – mohl tak nasávat neznámé pachy a to je vždycky ve svém živlu.

2. Když se něco zvrtne

Do cíle jsme dorazili večer a následující ráno mě Cyril probudil kňučením. Jeho pravé oko bylo zarudlé a vytékal mu z něj čirý hlen. Navíc se snažil tlapkou oko otřít. První, co mě napadlo, bylo – zánět spojivek. Protože s sebou vozím borovou vodu, oko jsem mu vykapala, ale bohužel to na léčbu nestačilo. Nezbývalo než zajít k místnímu veterináři. Měla jsem štěstí – ve městečku vzdáleném jen pár kilometrů jeden byl. Cyrila se snažil prohlédnout, ale ten byl poněkud svéhlavý a nevrlý. Navíc pro něj pan veterinář byl neznámou osobou, a tak se naštval a ohnal se po něm. Pan veterinář zřejmě něco podobného očekával, nicméně nedokázal rychle zareagovat, a tak mu ruku vzápětí ozdobil krvavý šrám.

Pan veterinář mi poté předložil účet za ošetření a léky a já v tu chvíli věděla, že na všechny další výlety budeme muset s Cyrilem na dlouho zapomenout. Kapky zabraly, oko se nakonec koncem pobytu začalo úplně uzdravovat, nicméně silné sluneční paprsky byly Cyrilovi nepříjemné, takže jsme většinou seděli ve stínu. Dovolená se nám prostě prodražila. Když jsem nad tím zpětně přemýšlela, uvědomila jsem si, že to vlastně byla moje chyba – otevřené okénko v autě si příště rozhodně nechám ujít. Rozhodně v případě, že budu kamkoli cestovat s Cyrilem.

3. Cestování bez starostí

Dovolená má být relax pro zvíře i jeho majitele a já si z našeho výletu odnesla důležité ponaučení. Příště už určitě nebudu cestovat bez toho, aniž bych Cyrila pojistila. Pokud tedy mohu doporučit všem majitelům psů či koček, kteří se svými zvířaty cestují – zvolte vhodné cestovní pojištění, které vám může ušetřit spoustu starostí v případě, že se cokoli stane zvířeti nebo vám. Zvláště pokud cestujete do zahraničí, určitě se vám pojištění domácích mazlíčků vyplatí. Zahrnuje totiž náklady na nutnou péči v zahraničí včetně dopravy k veterináři.

Je dobré pamatovat na to, že na cestách se může stát opravdu cokoli, včetně toho, že váš zvířecí miláček způsobí nějakou škodu – i na toto pojištění zvířat pamatuje a kryje náklady za škodu, kterou by váš pes či kočka způsobili.

Je jistě fajn, moci se obrátit v případě nouze na někoho spolehlivého, kdo se o vás postará. V dnešní době existují asistenční služby, které vám pomohou v případě, že potřebujete nutně ošetřit, případně převézt sanitkou do nemocnice. Můžete tak být klidní, že vaše pojistka pokryje i léčebné výlohy.

Přejeme fůru prima zážitků bez nehod!

Domácí mazlíček 2

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice