Ideální dovolená v Itálii

Ačkoliv se může zdát, že je Itálie pro české turisty jako dovolenková destinace již okoukané a neatraktivní, není tomu tak. Češi neustále objevují nová místa nebo rádi volí osvědčené destinace, kam se rádi vracejí. Jaká místa stojí za návštěvu a pobyt se dočtete v následujícím článku. Snad vás inspirujeme.

Itálie je stále lákavá

Itálie je hned po Chorvatsku druhým nejnavštěvovanějším přímořským místem, kam každý rok míří více jak půl milionu Čechů. Většinou se lidé vydávají na vyhlášený sever do oblastí Bibione nebo Rimini, kde jsou ovšem často pláže plné.

Ti cestovatelé, kteří se nebojí experimentovat a objevovat nová místa, nemusí opouštět Apeninský poloostrov, ale stačí se vydat více na jih. Zde se můžete těšit na poloprázdné pláže, průzračně čisté moře s barvou vod Karibiku. Kde takový ráj najdete?

Průzračná hladina a jemný písek je v Kalábrii

Oblast Kalábrie se nachází v Jižní Itálii až v samotné špičce “italské boty”. Plošně se jedná o nejchudší italský region a rozdíl mezi bohatým severem a chudým jihem jde zde velmi patrný. Ovšem příroda je zde téměř neposkvrněné.

Těšit se můžete na průzračnou hladinu moře, pláže s jemným pískem, před sluncem se můžete schovat ve stínu borovic a zhřešit se sladkým dezertem tartufo. Tento sladký dezert pochází přímo z města Pizzo Calabro a rozhodně ho musíte ochutnat.

Ať už budete kdekoliv v Kalíbrii musíte navštívit hlavní město catanzaro a oředevším malé městečko na mysu Capo Vaticano, kde je maják Belveder. Světlo tohoto majáku dokázalo navést lodě až 50 km vzdálené. Z majáku je možné za slunečného počasí dohlédnout až na sopku Stromboli.

Víte, kde leží evropský Karibik?

Nemusíte se vydávat přes oceán, abyste si přišli jako v Karibiku. Stačí si naplánovat dovolenou na Sardínii. Smaragdové pobřeží, které se nachází na severu ostrova se po právu nazývá po této zaoceánské oblasti. Nejen průzračná voda, ale hlavně její barva vám navodí iluzi, že jste na plážích v Karibiku.

V této severní oblasti Sardinie se vše děje kolem městečka Porto Cervo, v jehož přístavu kotví nejluxusnější jachty a celé je tvořené honosnými přepychovými vilami. V městě je také vyhlášený hotel s největším bazénem na světě, který má rozlohu 8 500 m2. Pro lepší představu je to více než je fotbalové hřiště.

Tříkilometrová pláž v laguně

Celkem 12 pláží se nachází v oblasti kolem městečka San Teodoro a každá z nich i zaslouží vaší návštěvu. Poměrně rušná pláž, která ovšem stojí aspoň za jednodenní návštěvu je La Cinta, které je dlouhá 3 kilometry a je ukrytá v laguně.

Chudá Sicílie s dechberoucími olivovými háji

Ostrov Sicílie se může svou chudobou rovnat ke Kalábrie na jihu poloostrova. Ale také stejně jako ona nabízí nezapomenutelné pláže, plantáže s pomerančovníky a rozsáhlé olivové háje. Sezóna začíná již na začátku května a hezké počasí vydrží do konce října.

Za nejkrásnějšími plážemi z celé Itálie se musíte vydat do města Giardini Naxos nebo do zátoky Patti.. Turisté pak také často míří do městečka ve skalách Taorminy. Pro milovníky historie a antiky je povinností navštívit Syrakusy, které byly velkoměstem starověku.

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice