Kapverdské ostrovy aneb proč vyrazit právě sem?

Kapverdy byly u nás donedávna téměř neznámým pojmem, avšak postupný rozvoj ostrovů Sal a Boa Vista dnes Kapverdy zařadil k těm nejoblíbenějším turistickým destinacím. Jaké jsou tedy Kapverdy a proč vyrazit právě sem, vám v dnešním článku rádi objasníme.

Kapverdské ostrovy jsou republikou, jež se nachází v Atlantském oceánu poblíž Senegalu. U nás jsou nabízeny zájezdy především na ostrov Boa Vista a ostrov Sal, které se řadí k těm nejvíce turisticky rozvinutým a rovněž je na ně přímé letecké spojení z Prahy. Jedná se o velice bezpečné destinace s rozvinutou infrastrukturou a moderními hotelovými komplexy, kde se o každého návštěvníka řádně postarají. Toto vše však nalezneme i v jiných zemích, proč tedy právě Kapverdy?

Kapverdské ostrovy

Exotika v duchu „no stress”

Motto Kapverd zní „no stress” a i když se to může zdát jako promyšlený marketingový tah na přilákání turistů, zde atmosféra „no stress” opravdu funguje. Poměrně malý počet turistů, mohutné pláže s tím nejjemnějším pískem, celoroční teplo a všeobjímající klid – to vše jsou Kapverdy. Jen málokterá destinace na světě nám nabídne takový útěk do klidu a pohody, kdy dokážeme opravdu zapomenout na starosti všedního dne.

Unikátní prostředí

V případě ostrovů Sal a Boa Vista nelze mluvit o exotice v pravém slova smyslu – deštné pralesy, ani lvy a žirafy zde nenalezneme. Tyto dva ostrovy jsou poměrně vyprahlé a ze zvířat narazíme nejspíše jen na kozy, jež chovají místní obyvatelé. Nicméně, ač je toto prostředí pro nás neobvyklé, má přesto své osobité kouzlo, které jej činí zcela unikátním. O člověkem nedotčených plážích, které se táhnou na kilometry daleko ani nemluvě.

Okouzlující Kapverďané

Kapverďané se snaží žít v souladu s mottem své republiky. Ačkoli si tito lidé vystačí s malém, překvapí nás, že jsou v mnohém daleko šťastnější. Cizince vítají a snaží se je vtáhnout do svého uvolněného stylu života, nestěžují si a jsou velmi přátelští. O rodných Kapverdách mluví s hrdostí a pečlivě pracují na rozvoji svých milovaných ostrovů.

Kapverdy jsou ideální volbou pro všechny, kdo si chtějí odpočinout, načerpat pozitivní energii a na chvíli se ponořit do světa bez spěchu a stresu.

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice