Nezapomeňte na krásy Česka

Léto je ideálním obdobím pro kempování. Pokud milujete nedotčenou přírodu a rádi objevujete nová místa, tak je trampování přímo pro vás. Kam vyrazit na výlet a co si vzít s sebou? Máme pro vás pár tipů.


Český ráj neomrzí snad nikdy, nádherná příroda, starobylé hrady a zámky a lidmi nedotčená místa. Pokud se do Českého ráje vydáte na začátku nebo konci sezony, vyhnete se davům lidí. V Českém ráji je spousta míst, kam se podívat, jen si dejte pozor, kde přespáváte, ne všude je kempování povoleno.

Jedna z nejhezčích tras je z Turnova přes kemp Vidlák až na hrad Trosky. Z Trosek dále do Prachovských skal a odtamtud do Jičína na vlak. Po cestě je i spousta možností, kde se vykoupat a kdo bude chtít, může u Trosek ještě odbočit na hrad Kost, který je chloubou Českého ráje.

Broumovsko to je skálolezectví v Adršpašských či Teplických skalách, na hoře Ostaš nebo Broumovské stěně, malebné vesnice a přírodní skvosty. I proto je častým cílem filmařů, takže až vám bude připadat, že jste tohle místo už někdy viděli v nějaké pohádce či filmu, tak máte nejspíš pravdu.

Hory jsou krásné v létě i zimě. Každý dobrodruh by měl, alespoň jednu horu zdolat. Nezáleží na tom, jestli to bude Sněžka nebo Mount Everest. Podívejte se do Krkonoš nebo do Krušných hor a objevte krásu českých hor. Při té příležitosti vyzkoušejte některý ze zážitků, které hory nabízí, skvělé jsou třeba sjezdy na koloběžkách z vrcholků hor nebo zorbing.


Co na takový čundr potřebujete s sebou? Pokud je předpověď počasí přívětivá, nemusíte se tahat se stanem, ale vystačíte si s plachtou, ze které si postavíte přístřešek. Na jaře či na podzim, ale doporučujeme vzít si stan, počasí je tou dobou nevyzpytatelné.

Výběr správného batohu na túru je to nejdůležitější. Batoh vám musí sedět, musí být správné velikosti a samozřejmě z nepromokavého materiálu. V případě, že máte batoh starý a už promoká, můžete přes něj přehodit pláštěnku a budete v suchu oba. Pláštěnka je také nedílnou součástí každého vybavení, nezapomeňte na vařič, nádobí, sirky, lékárničku a dostatek vody. Pokud si nevíte rady s výběrem vybavení, obraťte se na eshop Husky. Mají všechno, co budete potřebovat a za příjemné ceny.

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice