Malebná místa Tenerife aneb Kanárské ostrovy trochu jinak

Kanárské ostrovy má většina z nás spojena s poklidným odpočinkem u moře, drahými resorty a západními turisty, kteří na tento ostrov nedají dopustit. Tenerife je však mnohem dobrodružnější a nabízí zajímavá místa, která uchvátí i ty největší cestovatele.

Santa Cruz de Tenerife

Hlavní město ostrova leží v jeho jihovýchodní části a ačkoli zvučný název města slibuje unikátní atmosféru, nenechte se překvapit. Jedná se o funkční správní centrum ostrova, které je lemováno průmyslovými předměstími a klasická turistická letoviska zde nenalezneme. Město však nabízí množství muzeí a galerií, včetně nespočet restaurací a zábavních center. Turisty zaujmou především rozsáhlé nákupní možnosti, které jsou na Tenerife ,,duty free”.

La Orotava

Milovníkům historie radíme navštívit městečko La Orotava, které leží ve stejnojmenném údolí (Orotava). La Orotava skýtá výstavní kostely, jako jsou například Nuestra Se?ora de la Concepción nebo Santo Domingo. Kromě jiného je město známé i svoji botanickou zahradou, jejíž sbírka čítá přes sto různých druhů tropických a subtropických rostlin z celého světa.

TIP: La Orotava je nádherná zejména v červnu, kdy se zde koná festival pod názvem ,,Koberec květin”, jehož součástí je tvorba takzvaného Corpus Christi.

Za přírodou do Národního parku Teide

Parque Nacional de las Ca?adas del Teide byl se svojí rozlohou 18 900 hektarů zapsán roku 2007 na seznam UNESCO, přičemž se jedná o unikátní místo na celodenní výlet. V parku se nachází nejvyšší hora Španělska - Pico de Teide, která je se svojí výškou 3 718 metrů nad mořem současně třetí nejvyšší sopkou na světě. Pod vrchol Pico de Teide lze pohodlně vyjet lanovkou (až do výšky 3 555 metrů nad mořem), popřípadě využít některé z pěších tras. Na samotný vrchol je však třeba zvláštního povolení od správy národního parku.

Na sever do Garachica

Historické městečko Garachico ležící na severním pobřeží ostrova bývalo svého času jedním z nejvýznamnějších přístavů na Tenerife. Roku 1706 bylo však kompletně zničeno při výbuchu sopky El Teide. Po této ničivé události byly veškeré obchodní aktivity přesunuty do nedalekého města Puerto de la Cruz. Garachico bylo však místními obyvateli znovu vybudováno a dnes patří k jedním z nejmalebnějších míst na Tenerife.

TIP: Před cestou na Tenerife si nezapomeňte zkontrolovat, zdali máte sjednané vhodné cestovní pojištění, které by vás v dostatečném rozsahu pokrylo pro případ nenadálé nemoci nebo úrazu.

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice