Co vidět, když jedete na čundr kolem Mariánek?

Příroda v Mariánských lázních

Bije vaše srdce pro toulky přírodou? Milujete přespání pod širákem nebo v malém stanu, který hodíte na záda jako nic? Už jste prozkoumali západočeský region, konkrétně Mariánské Lázně a okolí? Že ne? Nejvyšší čas to napravit. Kam se vydat a co nesmíte minout?

O kempy tu není nouze

Kempů je v okolí dostatek, na žádném místě tak nemusíte přespávat víc, než je nutné. Nedaleko Plané u Mariánských Lázní najdete Camping Carolina, v Mariánských Lázních Stanowitz, postavit stan můžete i na louce TJ Lokomotiva Mariánské Lázně. V obci Velká Hleďsebe vám útočiště poskytne Camping La Provence, v Teplé zase autokemp Betlém a Camp Relaxa Teplá.

Ať už hlavu složíte v kterémkoli z nich, máte ideální výchozí bod k prozkoumání celé západočeské lázeňské oblasti. Mariánské Lázně, Loket, Bečov nad Teplou, Tachov, Bor u Tachova, Karlovy Vary, Františkovy Lázně a další místa čekají na vaši návštěvu.

Naučná stezka kladská

Jaké výpravy podniknout v okolí Mariánských Lázní?

Panenská příroda Západních Čech láká k mnoha výletům. Míst, která byste měli navštívit je bezpočet, jmenujme alespoň některé z nich.

Kosí potok

Rozmanité prostředí Kosího potoka zve k návštěvě. Na procházce hlubokým údolím se strmými stráněmi se můžete zaposlouchat do tichého šumění vody i líbezného zpěvu ptáků. Vaše chuťové buňky potěší čerstvě natrhané borůvky, tělo prohřejí sluneční paprsky, nohy zchladíte v potoce, oči potěší pohled na rozvaliny mlýnů a kamenná torza jejich zdí.

Náš tip: Chcete svým blízkým poslat originální pozdrav? Vyfotografujte se u zdejší tramvajové zastávky.

Naučná stezka Kladskými rašeliništi

S historií osady Kladská, faunou a flórou Slavkovského lesa i přírodní rezervace Kladské rašeliny se seznámíte na naučné stezce Kladská. Ta vede kolem Kladských rybníků a je dlouhá něco málo přes jeden a půl kilometru.

Naučná stezka Vodní svět na Kolmu

Na místě, kde kdysi žili lidé a byla tu i sklárna, dnes žijí bobři. Naučná stezka Vodní svět vám přiblíží jedinečný vodní ekosystém nevyužívaných vodních nádrží na Kolmu. Stezka je dlouhá zhruba dva kilometry, hlavní atrakcí je bobří pozorovatelna.

Klášter Teplá

Klášter Teplá

Premonstrátský klášter Teplá s tradicí víc než 800 let vás pozve nejen na prohlídku vnitřních prostor (klášterní knihovny s muzeem nebo barokního obytného křídla kláštera), ale i na procházku Klášterním parkem.

Víte, že ve venkovní části najdete také expozici mlýnské technologie, kde můžete na vlastní oči obdivovat Francisovu vodní turbínu z roku 1929?

Motýlí farma

Tropickou zahradu s živými exotickými motýly z celého světa najdete ve výletním areálu Diana v Karlových Varech.

Hrad Švamberk

Možná o něm uslyšíte jako o hradu Krasíkov. Kdysi jeden z nejkrásnějších hradů celých západních Čech najdete nedaleko Konstantinových Lázní na vrchu Krasíkov. Opuštěné zbytky hradeb a věže se staly základem pro vyhlídkovou plošinu, z níž je úžasný výhled po okolí.

Náš tip: Dole pod hradem najdete Dvůr Krasíkov, kde se můžete posilnit na další cestu, zakoupit suvenýr z cest, projít se minizoo.

Chodovar

Rodinný pivovar

Po náročné túře je třeba svlažit hrdlo. Přímo v Mariánských Lázních najdete malý rodinný pivovar Kronl, o kousek dál, v Chodové Plané, pak Rodinný pivovar Chodovar.

Víte, že Chodovar pořádá prohlídky pivovaru, při kterých se seznámíte s historií pivovaru i tradičními výrobními postupy vaření Chodského piva? Prohlídka je navíc zakončena ochutnávkou piva přímo z kouzelné pivovarské kašny.

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice