Pobyt v Krušných horách si může dovolit každý

Krušné hory byly v minulosti poměrně opomíjené a zkoušené kvůli těžbě, stále ale mají mnoho co nabídnout. Oproti jiným horám je tu výhoda menšího náporu turistů. Pobyt zde je krásný nejen v zimě, ale i v ostatních ročních obdobích. Už dávno neplatí, že by byly zdejší lesy poničené, právě naopak.

Příroda je v Krušných horách malebná a navštívit můžete mnoho zajímavých míst. Tato krásná oblast je protkána i několika turistickými středisky, které nabízí pro rodiny i jednotlivce za velmi výhodné ceny pobyty Krušné hory, tudíž pobyt zde si může dovolit opravdu každý. V posledních letech navíc můžeme narazit i na slevněné pobyty v Krušných horách například prostřednictvím slevových serverů.

Mezi turisty vyhledávané oblasti patří nejvyšší hory patří Klínovec, Plešivec, Loučná nebo Božídarský Špičák. Na úpatí Krušných hor leží známá města jako Teplice, Most, Chomutov, Litvínov, Ústí nad Labem nebo Karlovy Vary. Žádné jiné české hory nemají tolik menších měst a vesniček. Dříve šlo o hornické osady, dnes začínají vzkvétat cestovním ruchem. Za návštěvu stojí Jáchymov, Boží Dar, Kraslice, Loučná, Nejdek a mnoho dalších.

Celá oblast je ideální pro pobyt spojený s lyžováním, běžkováním, pěší turistikou nebo cyklistikou. Mezi řadou lyžařských tras dominuje Krušnohorská magistrála, která vede z Chebu až ke Sněžníku. Nejoblíbenější sjezdovka je na Klínovci.

V létě se s turisti při výletu i pobytu v Krušných horách mohou osvěžit v místních koupalištích a celá rodina se pobaví v zábavních centrech. Pokud máte rádi adrenalin, určitě nevynechejte návštěvu areálu na Plešivci. Neobvyklé aktivity jako lanový park, bungee trampolína nebo obří houpačka vám zde umožní strávit třeba celý den. Půjčit si můžete horská kola, hole na Nordic Walking nebo horské koloběžky. V zimě jsou v Krušných horách oblíbené nové moderní sporty jako snowkiting nebo snowtubing.

Lanové centrum Plešivec
Lanový park v areálu na Plešivci

Za návštěvu stojí Muzeum lidové architektury v Novém Drahnově, zámek v Duchcově, hrad Hauenštejn nebo Božídarské rašeliniště. Zajímavý je i Blatenský příkop, vodní dílo a technická památka. Mnohá města jsou cílem cest za odpočinkem. Mezi nejoblíbenější patří Karlovy Vary a Teplice.

Celoročně si v Krušných Horách můžete užít wellness pobyty. Ubytovat se lze ve větších i menších hotelech, penzionech nebo apartmánech. Luxusní jsou Apatrtmány Klínovec nebo hotel Nástup s wellness zaměřením, pokud se chcete ubytovat přímo v centru všeho dění tohoto skiareálu. Boží Dar je městečko v srdci Krušných Hor, pěkným hotelem je Sv. Hubert nebo hotel Praha. Mnoho krásných hotelů je v Karlových Varech a Teplicích. Pokud ale preferujete rodinnější apartmány, v každém horském městečku nějaké najdete.

Zajímá vás, co vše se dá podniknout v Krušných Horách právě teď? Nejlepší tipy pro celou rodinu přináší portál Kudyznudy.cz s mnoha aktuálními informacemi.

 

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice