S batohem na zádech po světových metropolích

Jaro se pomalu blíží a to je ten nejlepší čas zauvažovat nad cestami po evropských metropolích, které nabízejí nekonečné množství památek, ale i moderní architektury, skvělého jídla a dalších skvostů, kvůli kterým se do nich vyplatí cestovat. Uznejte, že v letních vedrech není chození po městě nic moc. Rozpálené ulice příliš nelákají prozkoumávání každého koutu. Jaro je proto ideálním obdobím na cesty po nejkrásnějších městech Evropy. Navíc některá města na jaře doslova rozkvétají. Nejlepší je vydat se do nich jen tak, nalehko, s batohem na zádech a nechat se unášet atmosférou. Kam se vydat a jak si to užít?

Paříž

Paříž to je romantika, Paříži snadno podlehnete. Má mnoho tváří. A na jaře je její tvář nejkrásnější. Už 1. máje zaplaví Paříž květiny. Díky zvyku, kdy se do lesa chodí na konvalinky, které se následně mají darovat někomu blízkému, najdete na každém rohu prodejce květin. I to dotváří kouzelnou jarní atmosféru Paříže. To, jak Paříž doslova rozkvétá, můžete spatřit v jednom z četných parků, za pozornost určitě stojí Lucemburská zahrada. Po celodenním chození se vydejte na dobrou kávu či víno do pravé pařížské kavárny a jen tak pozorujte život v tomto fantastickém městě.

Amsterdam

Amsterdam je velmi bezprostřední město s uvolněnou atmosférou. Beznadějný romantik si bude užívat plavbu loďkou po kanálech, kterými je toto město doslova protkané. Volnomyšlenkáře budou zajímat i coffee shopy nebo proslulá čtvrť červených luceren. V Amsterdamu si každý zkrátka najde to své. Jisté je, že na jaře budete Amsterdamem proplouvat mnohem ladněji, už proto, že ještě není tolik zaplaven turisty, tak jako v sezóně. Na jaře rozkvétají proslulé tulipány, pohled na ně vám dodá opravdovou jarní náladu. Pokud by přece jen bylo ještě chladno, neváhejte navštívit některé z muzeí, například Van Gogh Museum, kde můžete vidět obrazy, které se zapsaly do historie.

Londýn

Věčně uplakaný Londýn může na jaře překvapit. Pokud budete mít štěstí na počasí, projděte si parky, které Londýn nabízí. Jestliže půjdete do nejznámějšího londýnského parku, Hyde Parku, pak vás jistě na jaře přivítá rozkvetlými narcisy, krásně zelenou trávou a truhlíky s různými jinými cibulovinami. Nebo co třeba navštívit místní farmářské trhy a místo klasických suvenýrů svým blízkým dovézt něco dobrého místního k snědku?

Řím

Řím je jedno z měst, kde je opravdu hodně památek a jejich poznávání může být ve vedrech, která v Římě v létě panují, hodně náročné. V Římě může být poměrně velké teplo už na jaře, proto je ideální ho navštívit z kraje jara a vychutnávat si vše co toto město nabízí. Kromě zmíněných památek si určitě vychutnejte i místní espresso či navštivte jednu ze skvělých tratorií, kde ochutnáte pravé italské jídlo. Ale pozor, hledejte rodinné podniky v bočních uličkách, nikoli předražené restaurace, které jsou jen lákadlem na turisty, a poctivé lokální jídlo v nich nenajdete. Když budete v Římě, nevynechte ani Vatikán a nechte se na plno vtáhnout do jeho podmanivé atmosféry.

Barcelona

Metropole Katalánska je jedním z nejoblíbenějších měst turistů z celého světa. Je to živelné město plné umění, které nadchne i absolutního uměleckého analfabeta. Po celém městě najdete odkazy Gaudího, ale i místa, kde žil slavný Picasso. Můžete se dokonce jít najíst do restaurace, kam chodili jíst jak Picasso, tak i Gaudí. Takový jarní výlet za uměním určitě bude stát za to!

Máte batoh na městské výlety?

Je jasné, že na procházkách městem a po památkách se nebudete tahat s těžkou krosnou. Najděte si lehký batoh, který vám nebude přítěží, ale užitečným pomocníkem. Měl by mít praktické uspořádání a dobře se nosit. Většina moderních batohů disponuje i speciálním prostorem na laptop či jinou elektroniku, která se vám na cestách může hodit. Stylový vzhled je už jen třešnička na dortu. Pokud si nevíte rady s výběrem, zkuste třeba cool batohy Vans.

A teď už jen zbývá popřát šťastnou cestu!

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice