Tipy jak cestovat se šperky

Dámy vědí, že cestování se šperky je občas pěkný kříž. Šperky se během cest mohou snadno zamotat nebo zničit. A pokud se jedná o dražší kousky, mohou se nedej bože i ztratit, respektive stát předmětem krádeže. Takže jaké tipy a vychytávky si na cesty připravit?

Podle průzkůmů zhruba ? žen si na dovolenou berou cennější šperky. Prostě si chtějí na dovolené nejen odpočinout, ale také se chtějí líbit. Jenže takové drahé zlaté šperky se někdy nechtěně ztratí a nejenom vinou zlodějů. Před cestou tedy pečlivě zvažte, které šperky takovému riziku vystavíte. Zásnubní prstýnek s diamantem nebo cenný rodinný šperk raději nechte doma a na dovolenou si vezměte šperky, které pro vás nejsou tak cenné.

Když už s sebou nějaký takový šperk vezmete, je dobré sepsat si seznam těchto šperků a pořídit si jejich fotografie, abyste v případě ztráty mohli tuto nepříjemnost nahlásit v hotelu nebo na policejní stanici. To se může hodit i v případě, že máte prstýnek pojištění a budete chtít uplatnit finanční náhradu od pojišťovny.

Nikdy nenechávejte vaše oblíbené a drahé šperky zabalené v odbavených kufrech. Raději si takový oblíbený zlatý prsten vezměte přímo na sebe do letadla nebo jej zabalte do příručního kufříku. Odbavovací kontrole nebude váš šperk určitě vadit a vy budete během cesty více v klidu.

Mějte šperky vždy u sebe i během pobytu v hotelu. Pro vás je to třeba sice jen stříbrný náhrdelník, který ale může zlákat kde koho z místního personálu a nepříjemnost je na světě. Aby se takové případy nestávaly, má každý hotel a mnohdy i penzion malý sejf, kde můžete své šperky schovat.

O pojištění už byla zmínka výše a je to opravdu dobrá volba, pokud máte o svůj šperk obavy a v případě jeho ztráty byste rádi získali zpět alespoň nějaké finance. Takové pojištění se hodí hlavně v případě, že šperk byl určen na investici a není pro vás jeho ztráta až tak citově, jaký spíš finančně, bolestná.

Na šperky je potřeba dávat pozor hlavně v případě, že se chystáte v zahraničí nebo na cestách požádat o ruku svou milovanou. Tam už nejde o finanční ztrátu, ale taková nešťastná událost zmaří veškeré vaše plány na nejkrásnější událost ve vašem životě. A to by byla skutečně škoda!

Chcete umístit vlastní banner? Kontaktujte nás.


Reklama:

  • Doporučujeme také stránky ložiska těsnící materiály gufera
  • Úklidové práce v okresech Teplice, Most a Ústí nad Labem Úklid Teplice